Cum scap de muschiul din gazon?

Andrei - Muschiul din Gazon

Pe peluza de acasa am plantat in ultimul an gazon pe tot spatiul verde. Din pacate a inceput sa apara muschi pe suprafata gazonata ceea ce distruge aspectul gazonului si gazonul in sine. Cum putem scapa de muschiul din gazon?

Autor intrebare : Andrei, taguri intrebare : Aranjamente Florale Intretinere spatii verzi Spatii VerziInginer Doru DobrescuMuschiul din gazon este consecinta unui cumul de factori negativi cum sunt :
-umiditate crescuta la suprafata solului
-intervalul dintre tunsori prea mare
-solul are lipsa de substante nutritive
Pentru a scapa de muschiul din gazon este necesara marirea intervalului de timp la udarea gazonului , tunderea gazonului sa se faca mai des si la o inaltime mai mica pentru a permite accesul razelor solare care distrug muschiul si reduc inmultirea acestuia in gazon. Totodata se recomanda folosirea ingrasamintelor care contin substante "antimuschi" in compozitie si care usuca muschiul din gazon. De asemenea un rezultat foarte bun il da utilizarea scarificatoarelor de gazon care indeparteaza firele de iarba uscate din gazon ,distrugerea crustei la nivelul solului si spargerea tufelor de iarba generind o inmultire a tufelor de iarba . Distrugerea crustei la nivelul solului duce la uscarea superficiala a solului implicit si la uscarea muschilor existenti in gazon. Dupa scarificare este necesara o greblare a gazonului pentru adunarea resturilor din iarba. Este recomandata repetarea de 2-3 ori pe an a operatiei de eliminare a muschilor din gazon.

Vezi mai multe raspunsuri ale lui : Doru Dobrescu

 

Comentarii Cum scap de muschiul din gazon?

Comenteaza sau raspunde la intrebare

Nume:
Email:
Comentarii:
Cod securitate: 4 + 5