Cit de inalt se taie gazonul in gradina?

Nicolae - Taiere gazon gradina

Anul acesta as dori sa imi tund singur gazonul din curtea casei. Care este inaltimea la care trebuie tuns gazonul pentru a nu influenta negativ plantele si a se putea reface cat mai rapid?

Autor intrebare : Nicolae, taguri intrebare : Amenajare Gradina Cluj Napoca Intretinere spatii verziSpecialist pesagistica Szunita SmuczInaltimea de taiere a gazonului este data de mai multi factori:
1)Prima taiere a gazonului dupa insamintare se face la o inaltime de aprox. 7 cm dupa ce firul de iarba a juns la o inaltime de aprox. 10 cm. Aici este important de respectat citeva conditii minimale pentru o taere de calitate. Ascutiti cutitul masinii de tuns , tunderea se face dupa uscarea suprafetei cu iarba pentru a preintimpina smulgerea firelor din sol, nu taiati iarba decit la jumatate din latimea masinii de tuns .
2) Taierea de primavara dupa iesirea din iarna gazonul are nevoie de o curatare mai profunda , de aceea se face o taiere mai joasa a firelor de iarba pentru a ajunge la firele uscate care se indeparteaza fie mecanizat folosind un aerisitor de gazon ,fie manual utilizind o grebla cu colti mai lungi pentru indepartarea acestor fire uscate.
3)Taierea in timpul anului se face in perioadele ploioase la inaltime de 5-6 cm pentru a permite o uscare a solului mai rapida si la 7-8 cm in perioadele uscate deoarece astfel se reduce pierderea de apa prin evaporare.

Vezi mai multe raspunsuri ale lui : Szunita Smucz

 

Comentarii Cit de inalt se taie gazonul in gradina?

Comenteaza sau raspunde la intrebare

Nume:
Email:
Comentarii:
Cod securitate: 5 + 10